„Tanítani annyi, mint megmutatni a lehetőséget. 
         Tanulni annyi, mint élni a lehetőséggel.”      
                                                                     (Paulo Coelho)

Az OK Pedagógus Klub következő tervezett eseménye

Tisztelt Meghívott, kedves Leendő Vendégünk!

 

Az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány nevében tisztelettel meghívjuk a „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt negyedik, egyben záró bemutató rendezvényére.

 

A stratégiai partnerségben megvalósuló projekt keretében az OTP Fáy András Alapítvány szakemberei által kifejlesztésre került az ún. OK Karrier Program, mely a mai fiatalok (a jövő generáció) munkaerő-piaci lehetőségeinek növelésére nyújt középtávú megoldást. Az OK módszerre épülő innovatív, interaktív és inspiráló tananyag nemcsak a magyarországi, hanem a romániai gyerekek és fiatalok számára is elérhető, miután az ő szükségleteiket és igényeiket figyelembe véve 2016 első félévében adaptálták azt az Oktatáshoz való Jog Alapítvány trénerei. 

 

Az esemény alkalmával bemutatjuk a projektben már lezajlott szakmai fejlesztési folyamatokat (kutatást, tananyag kidolgozást, adaptálást, tréneri felkészítést és felkészülést) és azok eredményeit, illetve a jelenleg zajló munkát, a Karrier Program angol nyelvre való átültetését. 

 

A szakmai program részeként Prof. Dr. Bagdy Emőkével arról beszélgetünk, hogyan lehet felkészíteni a diákokat a pályaválasztás, a pályaorientáció, az érettségi vizsgák és a felvételik során kialakuló stresszhelyzetekre. 

 

Ezt követően a projekt mintegy 800 közvetlen és közvetett haszonélvezőjének képviselői osztják meg a vendégekkel a Magyarországon és Romániában megvalósult karrier tréningek tapasztalatait. 

Egyrészt a diákok mesélnek arról, mit adott nekik az önismeretet és pályaorientációt segítő Karrier Program, és ennek köszönhetően miért érzik magukat felkészültebbnek az életük egyik legfontosabb döntését igénylő helyzetben azoknál, akik nem vettek részt karrier tréningen. Másrészt a tanárok is nyilatkoznak arról, miért tartják fontosnak és mit adott tanulóiknak ez az egyedülálló lehetőség. Harmadrészt a magyar és romániai trénerek is elmondják, hogyan gazdagította őket és szakmaiságukat a Karrier Program. 

 

A rendezvényt Gasztro Klub zárja, melynek során – néhány finom falat elfogyasztása közben – kötetlen beszélgetésre nyílik lehetőség a vendégek és a projekt résztvevői között. 

 

Az esemény időpontja: 2017. június 8. (csütörtök) 16.00 – 19.00

Helyszíne: Budapesti OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 26.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

 

Budapest, 2017. május 31.

 

Tisztelettel,

 

dr. Sarkady-Kiss Lilla

Oana Sandu Stefanescu

az Erasmus+ projekt vezetője

OTP Fáy András Alapítvány

az Erasmus+ projekt koordinátora 

Oktatáshoz való Jog Alapítvány

 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát a Regisztrációs felületenszereplő adatok megadásával jelezze legkésőbb 2017. június 7-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 70 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni. 

A „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt 

negyedik, egyben záró multiplikációs rendezvénye

Budapest, 2017. június 8.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció


16.00 – 16.10 Megnyitó, köszöntők (a magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány képviselői)


16.10 – 16.25 A „Karrier Program – Határokon túl” című ERASMUS+ projekt és eredményeinek átfogó bemutatása 


16:25 – 16:50 Az OK módszertanon alapuló, innovatív, interaktív és inspiráló tananyag, a Karrier Program bemutatása – avagy fejlesztési, illetve kutatási és adaptálási folyamat a két alapítványnál 


16.50 – 17.00 Szünet


17.00 – 18.00 „Testi-lelki felkészítés a pályaválasztásra” – Prof. Dr. Bagdy Emőke író, egyetemi tanár, pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus előadása 


18.00 – 18.15 „Miért szeretem a karriertréninget?” – a Karrier Program magyar és romániai trénereinek beszámolója a karriertréningeken szerzett tapasztalatokról 


18.15 – 18.40 „Mit adott nekem a Karrier Program?” – a tréningezett diákok élménybeszámolója és tanáraik véleménye az önismeretet és pályaorientációt segítő tréningsorozatról


18.40 – 19.00 Gasztro Klub – közben „Kérdések és válaszok”, avagy kötetlen beszélgetés a vendégek és a projekt résztvevői között


19.00 Programzárás

 

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat a „Karrier Program – Határokon túl” című, 2014-2-HU02-KA205-000502 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.


Meghívó

Kedves Pedagógus Kolléga!

 

Az idei évben ünnepli megnyitásának egy éves évfordulóját a nyíregyházi OK Oktatási Központ, ezért egy születésnapi megemlékezéssel egybekötött OK Pedagógus Klubra invitáljuk a kedves pedagógus kollégákat, Önöket. A Klub tevékenységét, hivatottságát tükrözve színvonalas, szakmai előadásokon vehetnek részt és egyben az esemény remek alkalmat ad kötetlen beszélgetésekre. Közös célunk, hogy a diákok tájékozottabbak, felkészültebbek és informáltabbak lehessenek a mai világban, így fontosnak tarjuk, hogy a pedagógusok megoszthassák egymással tapasztalataikat is. 

 

Következő klubeseményünk 2017. május 18-án (csütörtökön) kerül megrendezésre, amelyen első előadónk, Roma Ádám a nyíregyházi Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézményének  fizika és informatika tanára ,aki 2017. március 22-én az I. Modern Pedagógus Konferencia keretében általános iskolai kategóriában Oscar díjat nyert. Osztályfőnökként azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a diákok minél több területről érkező előadókat hallgathassanak meg, akik akár példaképként is szolgálhatnak számukra és így jobban beleláthatnak az iskolán kívüli mindennapokba. Arra törekszik, hogy a gyerekeknek olyan jövőképük legyen, amely motiválja őket. Egy beszélgetés keretein belül fejti ki nekünk tapasztalatait, gondolatait. 

Az Önök visszajelzéseit figyelembe véve választottuk második előadónkat, aki a tehetséggondozás jelenléről és jövőjéről fog előadást tartani. Ő nem más, mint Dr. Duró Zsuzsa gyermekpszichológus, tehetségfejlesztési szakértő.Előadónk hivatásának tekinti a gyerekek tanítását, tehetségek fejlesztését, valamint hogy tudását átadhassa a pedagógus kollégáknak. Több publikációjában helyezi előtérbe a tehetségek felismerésének, fejlesztésének alternatíváit.  

A rendezvényt hagyományőrző módon Gasztro Klubunkkal zárjuk. A tavasz végéhez közeledtén nyárváró macaronokkal, a világ legvidámabb sütijével készülünk a kedves vendégeink részére. 

 

 Az esemény időpontja: 2017. május 18. 16.00 – 19.00

Helyszíne: OK Oktatási Központ (4400 Nyíregyháza, Rákóczi u. 1.)

Részvételére feltétlenül számítunk! Ünnepeljük együtt a Központ egy éves évfordulóját, hiszen intézményünk sikereit Önöknek, felelős pedagógusoknak, tanároknak is köszönhetjük

Nyíregyháza, 2017. május 12.

 

Tisztelettel,

Czeglédi Zsanett

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen, vagy az anett.heim@okkozpont.hu e-mail címen, legkésőbb 2017. május 16-ig. 

 

Kedves Kollégáit is várjuk sok szeretettel az eseményen. Kérjük, hogy részvételi szándékukat az előzetesen megadott módon jelezzék.

 

 

 

Tervezett program

 

16.00 - 16.10 Köszöntő 

16.10 - 17.00 Roma Ádám – „Így élünk mi.” 

17.00 - 17.15 Szünet

17.15 - 18.30 Dr. Duró Zsuzsa – „Tehetséges? Lehetséges!”

18.30 - 19.00 Gasztro Klub


Meghívó

Kedves Klubtagunk, kedves Kolléga!

Tavasszal is szeretettel várunk klubrendezvényeinken!

 

Április 20-i programunk témája a XXI. századi pedagógus szerepe, a blended pedagógia, az IKT eszközök, a kódolás tanításának lehetőségei és eredményei.

A rendezvényen előadásokon, pódiumbeszélgetéseken vehetnek részt az érdeklődők. A nyitó előadásban Csufor Lilla vezető tréner beszél a blended pedagógia használatáról, az OK Projekt tananyagaiban megjelenő lehetőségekről és tapasztalatokról. 

Mihályi Barnus, egy 15 éves, programozással foglalkozó fiú. 2013-ban kezdett kódolást tanulni, azóta folyamatosan újabb és újabb tudásra tesz szert. A BalatonBike nevű fejlesztése elnyerte Az Év Honlapja díjat.  Vele beszélgetünk az IKT világáról a mindennapi oktatásban, a programozás nyújtotta lehetőségekről, az önmenedzselésről, a „Z” Generáció mindennapjairól.


Prievara Tibor a Tanárblog szerzője, a téma elismert szakértője, gyakorló pedagógus. Készségszintű IKT eszköz használó és fejlesztő szakember. Előadásában a jelen kor pedagógiai kihívásaira adható hatékony válaszokról beszél, amelyben kitér az IKT eszközök használata körül megfogalmazódó kérdésekre is (mikor, hogyan, miért, hányszor?).

Sok szeretettel várunk klubrendezvényünk következő programjára, amely 2017. április 20 - án kerül megrendezésre 16.00 és 19.00 között!

Részvételedre feltétlenül számítunk!

Budapest, 2017. április  03.

Üdvözlettel,

Benedek Henriett

Dimény Katalin

Pedagógiai szakmai vezető

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 

 

 


A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen legkésőbb 2017. április 18-ig.

Tervezett program

15.30 – 16.00 – Érkezés

16.00 – 16.10 – Megnyitó

16.10 – 16.40 – Csufor Lilla előadása

16.40 – 17.15 – Pódiumbeszélgetés Mihályi Barnussal

17.15 – 17.30 – Szünet

17.30 – 18.20 – Prievara Tibor előadása 

18.20 – 19.00 – Gasztro Klub a tavasz jegyében, kötetlen beszélgetés az előadókkal

 

 


 

 

Meghívó

 

Kedves Klubtagunk, kedves Pedagógus Kolléga!

A tanév második félévében is szeretettel várjuk klub rendezvényeinken!

2017. március 9-én kerül megrendezésre a következő Klub esemény, ahol Dr. Radoszáv Miklós gyermekjogász, a Csányi Alapítvány a Gyermekekért operatív igazgatója tart előadást a tehetséggondozásról.

A rendezvényen lehetőség nyílik a személyes élményszerzésre egy módszertani bemutató keretein belül a siker és a tehetség jegyében.

Az est másik előadójának Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus az előadását hallgathatják meg a rejtett tehetség kibontakoztatásának módjairól.

A rendezvényt hagyományosan Gasztro Klubbunkkal zárjuk.

 

Az esemény időpontja: 2017. március 09. 16.00 – 19.00

Helyszíne: OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr u. 26.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

Budapest, 2017. február 28.

 

Tisztelettel,

Benedek Henriett

Dimény Katalin

Pedagógiai szakmai vezető

az OK Oktatási Központ intézményvezetője 


A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az itt megadott űrlap kitöltésével: Regisztrációs felületen legkésőbb 2017. március 07-ig. 

 

Tervezett program

16.00 - 16.10 Köszöntő 

16.10 - 16.45 Dr. Radoszáv Miklós gyermekjogász, pedagógus, gyermekvédő, a Csányi Alapítvány a Gyermekekért operatív igazgatójának előadása a tehetséggondozásról

16.45 - 17.15 Alapítványi módszertani bemutató a siker és a tehetség jegyében

17.15 - 17.30 Szünet

17.30 - 18.30 Dr. Gyarmathy Éva klinikai és neveléslélektani szakpszichológus, az MTA TTK Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézet tudományos főmunkatársának előadása a rejtett tehetség kibontakoztatásának módjairól

18. 30 - 19.00 Gasztro Klub
 

 

Kedves Pedagógus Kolléga!

 

Az elmúlt tanévekhez hasonlóan - a tanárok körében nagy sikert arató - Pedagógus Estünk hagyományőrző módon most is megrendezésre kerül.

 

Az idei évben az eseménynek - az OK Pedagógus Klub keretein belül - a 2016 májusában megnyílt nyíregyházi OK Oktatási Központ ad helyet, ahol Önökkel együtt azon dolgozunk, hogy a város, a megye, a régió fiataljai a hétköznapokban is hasznosítható tudást szerezzenek a mindennapi pénzügyekkel, gazdasággal, gazdálkodással és a jövőtudatos tervezéssel kapcsolatban. 

 

Tudjuk, hogy elért sikereink a nyitott, felelős pedagógusoknak, azaz Önöknek is köszönhetőek, amit viszonozni szeretnénk. 

 

Ezért ezúton szeretnénk meghívni „félévzáró” rendezvényünkre. 

 

Az állófogadással egybekötött, szórakoztató és tájékoztató est 2017. február 2-án (csütörtökön) 16.00 és 19.00 óra között kerül megrendezésre az OK Oktatási Központban (4400 Nyíregyháza, Kossuth Lajos tér 2.).

A tervezett program

 

15:45-16:00 - Érkezés, regisztráció

 

16:00-16:10 - Megnyitó, köszöntő (Czeglédi Zsanett, a nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója)

 

16:10-17:00 - „Legyen élmény a tanulás!” (Balatoni József „Jocó bácsi”, az „ország töri tanárának” előadása) 

 

17:00-17.15 – Szünet

 

17:15-17:30 - Karriersuli és karrieriskola (Szilágyi Nóra, az OTP Fáy András Alapítvány senior trénerének tájékoztatója)

 

17:30-18:30 – „Pályaválasztás és kérdőjelek az Információs Korban” (Tari Annamária pszichológus előadása)

 

18:30–19:00 - Gasztro Klub

 

Az eseményen való részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. Ezért kérjük, részvételi szándékát legkésőbb február 1-ig jelezze az anett.heim@okkozpont.hu e-mail címen. 

 

Megtisztelő részvételükre feltétlenül számítunk!

 

Bízva abban, hogy elfogadja meghívásunkat,

 

Tisztelettel:

 

Nyíregyháza, 2017. január 31.

Czeglédi Zsanett

Intézményvezető-igazgató

Nyíregyházi OK Oktatási Központ
Ismét nagyszabású rendezvény az O.K.+ 2007-2014 című Erasmus+ projektben

2016.10.18.

 

Az első nagy sikerű rendezvényt követően mintegy egy évvel, 2016. október 25-én kerül megrendezésre Szlovákiában, Kassán az OTP Fáy András Alapítvány „O.K.+ 2007-2014” című Erasmus+ projektjének második sajtónyilvános konferenciája. A vendégek részleteiben is megismerhetik a három közép-európai ország társadalmát, kultúráját gazdagító, a magyar, szlovák és román pénzügyi-gazdasági oktatást fejlesztő projekt első két évének szakmai tevékenységeit és eredményeit.

 

A rendezvényen a projektgazda alapítvány mellett bemutatkoznak a stratégiai partnerek is, az Alapiskola és Óvoda Almágy, a Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola - Buzita, az aradi Csiky Gergely Főgimnázium és a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium.

A résztvevők bepillantást nyerhetnek az Alapítvány trénerei által újonnan kifejlesztett és közkedvelt, európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréningmodulba, valamint azokba az évfolyam-specifikus tréninganyagokba is, melyek – a szlovák és román gazdasági, oktatási környezetre és kultúrkörre történő átdolgozást követően – a XXI. századi sikeres élethez elengedhetetlen pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteket adják át a 11-18 éves szlovákiai és romániai gyerekeknek.

Az élmények többféle formában jelennek meg és kísérik végig a három órás programot. Élményekről lesz szó az alapítványi ügyvivő szakmai előadásában, a szlovákiai diákok tréningeken és a romániai pedagógusok módszertani bemutatókon szerzett tapasztalatainak beszámolójában, illetve egy-egy játékos feladat, gyakorlat vendégek általi kipróbálása során is.

 

Az Alapítvány és partneriskolái szeretettel várnak minden kedves szlovákiai pedagógust, szülőt, pénzügyi szakembert és egyéb érdeklődőt a rendezvényre!

 

A rendezvény magyar nyelvű, de szlovák nyelvű szinkrontolmácsolás is biztosított a szlovák ajkú vendégeknek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy a részvételi szándékot szíveskedjenek jelezni a következő linken a kért adatok megadásával legkésőbb 2016. október 21-ig.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdaZwqutPYX2ihaXZL-GIRFBjxw08ctLt7Ei7j7z92oGj-1Ew/viewform?c=0&w=1

 


Programterv

 

14.00 – 14.05

Megnyitó, köszöntő

14.05 – 14.15 A projektvezető OTP Fáy András Alapítvány bemutatása
14.15 – 14.50 Szakmai előadás „Élmény a XXI. századi oktatásban” címmel
14.50 – 15.10 A szlovákiai és romániai partneriskolák bemutatkozása és az „O.K.+ 2007-2014” című Erasmus+ projekt eredményeinek ismertetése
15.10 – 15.30 Az európai uniós ismereteket feldolgozó és az adaptált pénzügyi- gazdasági tréningmodulok bemutatása I.
15.30 – 15.40 Interaktív, játékos feladat a vendégek bevonásával
15.40 – 16.00 SZÜNET (közben vendéglátás: szendvicsek, kávé, üdítő)
16.00 – 16.20 Az európai uniós ismereteket feldolgozó és az adaptált pénzügyi- gazdasági tréningmodulok bemutatása II.
16.20 – 16.30 Interaktív, játékos feladat a vendégek bevonásával
16.30 – 16.40 Egy szlovákiai oktatási alapítvány hétköznapjai
16.40 – 16.50 Az almágyi és buzitai diákok élménybeszámolója a tréningekről
16.50 – 17.00 Az aradi és sepsiszentgyörgyi pedagógusok élménybeszámolója a módszertani bemutatókról
17.00  Programzárás

 

----------------------------

 

A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.

 

 

 


 


 

Meghívó: Szakmai délután a Kutatók éjszakájához kapcsolódóan

 
 

Az OTP Fáy András Alapítvány szeptember 29-én, a Kutatók éjszakáját megelőző napon minden kedves érdeklődőt szeretettel vár a budapesti OK Oktatási Központba „Tudás-élmény - Interaktív szakmai délután az élményszerű tudásszerzés jegyében" elnevezésű rendezvényére.

 

 

 

Program:


16:00 - Szakmai megnyitó
16:10 - 16:50 - „A flow és a tanulás" - Oláh Attila egyetemi tanár előadása
16:50 - 17:00 - Szünet
17:00 - 17.45 - „Élményvadászat a XXI. századi oktatásban" - Schrankó Péter alapítványi ügyvivő előadása (vendég: dr. Séllei Bea egyetemi adjunktus)
17:45 - 18.05 - „A kutatók nappalai és éjszakái" - tudományos stand-up Fábri György egyetemi docens előadásában
18:05 - 19:00 - Gasztro Klub - design cukrászArt

Helyszín: OK Oktatási Központ, Budapest, Benczúr utca 26.
Időpont: 2016. szeptember 29. (csütörtök) 16.00 - 19.00


A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni az alábbi e-mail címen lehetséges 2016. szeptember 26-ig:

info@okpedagogusklub.hu

Mindenki érdeklődőt szeretettel várunk!

 

 


 

 

 

Az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való Jog Alapítvány munkatársai 2016. június 16-án mutatták be a budapesti OK Oktatási Központban a közös Erasmus+ projektjük legújabb eredményeit.
Mintegy 90 magyar és romániai vendég ismerhette meg a „CareerProgramme – Going beyond borders” című projekt keretében kidolgozott magyar nyelvű Karrier Programot és annak a romániai fiatalokra adaptált változatát. A módszertani bemutató keretein belül a két alapítvány trénereinek vezetésével a résztvevők kiscsoportokban próbálhatták ki a karrier tréningek egy-egy gyakorlatát.

 

Fogadjátok sok szeretettel az eseményről készült képes beszámolónkat! 

 

 

 


 

meghivo


Meghívó

 

Tisztelt Klubtagunk, kedves Pedagógus Kolléga!

 

 

Tavasszal is szeretettel várunk klubrendezvényeinken!

 

Április 27-i programunkon D. Tóth Krisztával és Balatoni Józseffel beszélgetünk a szakmai hitelességről, a személyiség márkaként való felépítéséről, annak eszközeiről.

D. Tóth Kriszta neves közéleti személy, író, újságíró, a WMN online magazin alapító-főszerkesztője, az UNICEF Nagykövete.

Balatoni József középiskolai történelem tanár, „az ország legnépszerűbb töri tanára” a Jocó bácsi világa facebook oldal létrehozója.

A beszélgetéseket követően H. Nagy Anna (ELTE) és alapítványi mentoraink, Giczi Imréné Manyika és Oros Márta tartanak ismertetőt az ELTE-vel közös pedagógus szakképzésünkről.

 

Sok szeretettel várunk klubrendezvényünk következő programjára, amely 2016. április 27-én kerül megrendezésre 16.00 és 19.00 között!


A programról:

 

15.30 – 16.00 – Vendégvárás

16.00 – 16.10 – Klubrendezvény megnyitása

16.10 – 16.50 – Beszélgetés D. Tóth Krisztával

16.50 – 17. 00 – Szünet

17.00 – 17.40 – Beszélgetés Balatoni Józseffel

17.40 – 18.00 – Kerekasztal-beszélgetés az est résztvevőivel

18.00 – 18.20 – ELTE pedagógus szakvizsga, pénzügyi és gazdálkodási szakirány ismertető

18.20 – 19.00 – Gasztro Klub a minőség és márka jegyében


A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: Fazekas Tímea - info@okpedagogusklub.hu

 

 

 


 

 

Meghívó

 

Kedves Klubtagunk, kedves Érdeklődő!

 

 

Sok szeretettel várunk klub rendezvényünk következő programjára, amely 2016. február 23-án kerül megrendezésre 16.00 – 19.00 között!


A programról:

15.30 – 16.00 - Vendégvárás
16.00 – 16.20 - Köszöntő, új programok, új irányok
16.30 – 17.30 - Mesék mint a konfliktusoldás eszközei - Kádár Annamária előadása
17.30 – 17.40 - Szünet
17.40 – 18.40 - A világ oktatási irányai - Az OK Projekt mint innováció a BETT Show 2016-on
18.40 – 19.00 - Gasztro Klub
19.00 – Zárás

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: Fazekas Tímea - info@okpedagogusklub.hu

 

 

 

 

  

Meghívó Erasmus+ rendezvényre!

 


 

Tisztelt Vendégünk!

 

A több mint 20 éves szakmai tapasztalattal rendelkező OTP Fáy András Alapítvány tevékenységének középpontjában a középiskolás és az általános iskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteinek bővítése áll. A jövőtudatosságra nevelő, szemléletformáló tréningek és rendezvények fő helyszíne egyrészt a 2012 novembere óta működő budapesti OK Oktatási Központ, másrészt Nyíregyháza, ahol 2014 óta zajlik az edukáció.

Alapítványunk oktatási tevékenysége a határokon túlra is eljut egy, az ERASMUS+ Program keretében, három közép-európai ország, Magyarország, Szlovákia és Romána stratégiai partnerségével megvalósuló projekt révén.

 

Ezúton tisztelettel meghívjuk az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projektünk első multiplikációs rendezvényére, melyen bemutatásra kerül maga a projekt és az annak keretében, az Alapítvány trénerei által kifejlesztett 4 új tréningmodul.

 

Az egyedi tréninganyagok – a korábbi modulokhoz hasonlóan – játékos, interaktív formában, az edutainment elvére épülő módszertan segítségével hoznak közelebb és tesznek érthetőbbé egy újabb témát az általános és középiskolás diákok számára. Az új tréningek az Európai Unió működését dolgozzák fel mind általános, mind intézményi, mind gazdasági szempontok alapján.

A rendezvényen a tananyagok prezentációján túl lehetőség nyílik a személyes élményszerzésre, a módszertani bemutató keretein belül a játékos gyakorlatok kipróbálására is.

Vendégelőadónk Dr. Görgényi István tanácsadó, coach lesz, aki az általa kidolgozott ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletet mutatja be európai uniós kitekintéssel. Módszere megoldási javaslatokat nyújthat a szervezeten, intézményen belüli konfliktusok megoldására (is).

A rendezvényt Gasztro Klub zárja, mely a közép-európai ízekből nyújt válogatást vendégeinknek.

 

Az esemény időpontja:

 

Budapest: 2015. november 25. 16.00 – 19.00

Helyszín: OK Oktatási Központ (1068 Budapest, Benczúr utca 26.)

 

Nyíregyháza: 2015. november 26. 16.00 – 19.00

Helyszíne: Centrál Hotel és Étterem (4400 Nyíregyháza, Nyár utca 2.)

 

Részvételére feltétlenül számítunk!

 

Budapest, 2015. november 12.

Tisztelettel,

dr. Sarkady-Kiss Lilla

Czeglédi Zsanett

az Erasmus+ projekt vezetője

a Nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezetője

 

 

 

 

Az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt első multiplikációs rendezvénye

Budapest, 2015. november 25.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció

16.00 – 16.10          Megnyitó, köszöntő

16.10– 16.50           Az új, európai uniós ismereteket feldolgozó tréningmodulok bemutatása az OK Oktatási Központ trénerei által

16.50 – 17.15          Módszertani bemutató: saját élményű gyakorlat-feldolgozás az OK Oktatási Központ trénereinek vezetésével

17.15 – 17.20          Szünet

17.20 – 17.30          Mire költ a gyerek? – az OK Oktatási Központ kutatási eredményeinek ismertetése   

17.30 – 18.30          Dr. Görgényi István tanácsadó, coach, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó előadása az általa kidolgozott, ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletről

18.30 – 19.00 Gasztro Klub – közép-európai ízek kóstolója

19.00                    Programzárás

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az info@otpfayalapitvany.hu címen legkésőbb 2015. november 23-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 100 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni.

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat az O.K.+ 2007-2014 című, 2014-1-HU01-KA201-002354 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

 

 

 

 

Az O.K.+ 2007-2014 című ERASMUS+ projekt első multiplikációs rendezvénye

Nyíregyháza, 2015. november 26.

 

Tervezett program

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció

16.00 – 16.10          Megnyitó, köszöntő

16.10– 17.00           Az új, európai uniós ismereteket feldolgozó tréningmodulok bemutatása az OK Oktatási Központ trénerei által

17.00 – 17.15          Mire költ a gyerek? – az OK Oktatási Központ kutatási eredményeinek ismertetése   

17.15 – 17.20          Szünet

17.20 – 18.20          Dr. Görgényi István tanácsadó, coach, olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázó előadása az általa kidolgozott, ún. Hunting Territory (vadászterület) elméletről

18.20 – 18.30 Elismerések átadása

18.30 – 19.00 Gasztro Klub – közép-európai ízek kóstolója

19.00                    Programzárás

 

A rendezvényen való részvétel ingyenes, ugyanakkor regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, hogy részvételi szándékát jelezze az anett.heim@okkozpont.hu címen legkésőbb 2015. november 23-ig. A helyszín befogadóképessége miatt az első 100 fő jelentkezését áll módunkban elfogadni.

 

A rendezvényen való megjelenéssel egyidejűleg hozzájárul ahhoz, hogy az OTP Fáy András Alapítvány a rendezvényen fotókat készítsen és azokat az O.K.+ 2007-2014 című, 2014-1-HU01-KA201-002354 számú ERASMUS+ projekt kommunikációja során (online és offline kommunikációs felületein) felhasználja.

 

 

 

 

 

 

 


 


 

Bemutatóóra a Fazekasban!


Kedves Klubtagok! Oros Márta a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója bemutató órát tart az iskolában gazdasági oktatás témakörben alsó tagozatos diákok részvételével.

 

A bemutató óra időpontja: 2015. november 19. 9.00h


Akit érdekel a lehetőség, az alábbi elérhetőségen kérhet bővebb felvilágosítást, illetve jelentkezhet be az órára: orosmarta8@gmail.com

 

 

 Jövő+ programterv (az OK Pedagógus Klub keretében)

 

 

15.45 – 16.00 Érkezés, regisztráció
16.00 – 16.05 Rendezvény megnyitója, köszöntő – Benedek Henriett (OK Pedagógus Klub vezetője)
16.05– 16.45 Mivel tudunk élhetőbb környezetet, ökobarát életmódot kialakítani magunk és családunk számára? Beszélgetés Till Attilával.
16.50 – 17.00 Az OK Oktatási Központ új oktatási programjai és pályázata– bemutatják Dimény Katalin, az OK Oktatási Központ intézményvezetője és Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány szakmai vezetője
17.00 – 17.40 (Öko)befolyásunk környezetünkre – Beszélgetés Nagy Réka Ökoanyuval
17.40 – 17.50 Sulibank program az iskolánkban – Sarmasági Andrea előadása (Gábor Áron Általános Iskola XIX. ker)
18.00 – 19.00 Reformétkezés mindennapjainkban
19.00 Programzárás


13.00 – 17.00     Segway szlalompálya az OK Oktatási Központ udvarán

 


 Pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási óralátogatási lehetőség

 

Kedves Klubtagok! Mint arról már szó volt a legutóbbi rendezvényen, Oros Márta a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanítója bemutató órát tart az iskolában.

A bemutató óra időpontja: 2015. november 19.

Akit érdekel a lehetőség, az alábbi elérhetőségen kérhet bővebb felvilágosítást, illetve jelentkezhet be az órára: orosmarta8@gmail.com

 

 


 

 

Kedves Klubtagunk!

 

A Rendhagyó Tanévnyitó prezentációs anyagai (Vitéz Gyöngyvér és Balogh Bogdán előadásai) elérhetők abban az esetben, amennyiben igényedet jelzed az info@okpedagogusklub.hu címen.

 

Üdvözlettel:

OK Pedagógus Klub

 Földünkért Világnap – Jövő+ fesztivál 2015.Az OK Oktatási Központban 2015. október 21-én egész napos programsorozat várja az érdeklődőket a Földünkért Világnap alkalmából.


Délelőtt a környezetgazdálkodás témakörében tartunk tréningeket az általános iskola 7-8. évfolyamos diákjainak és középiskolás tanulóknak.


Délután a pedagógusokat, oktatási szakembereket várjuk a témához illeszkedő előadásokkal.
A környezettudatos életmódról való felelős gondolkodás és oktatás kiemelt figyelmet kíván a közoktatásban is, a programsorozaton részt vevő pedagógusok számára a portfólióba illeszthető szakmai igazolást adunk ki részvételükről.
A tréningeken és az előadásokon való részvétel ingyenes, ugyanakkor limitált, a beérkezett megkeresések és regisztrációk sorrendje határozza meg a részvételt a tréningeken és az előadásokon is.


Regisztráció az alábbi elérhetőségeken lehetséges:

                            

 

Általános iskolás korosztály Középiskolás korosztály
Fazekas Tímea  Jancskár Elvira
 06-30/616 50 52  06-30/616 30 83
 timea.fazekas@okkozpont.hu  elvira.jancskar@okkozpont.huRendhagyó Tanévnyitó

OK Központ (1068 Budapest, Benczúr utca 26.), 2015. szeptember 03.

 

 

Tervezett program

 

14.45 – 15.05 Érkezés, regisztráció
15.05 – 15.15 Rendezvény megnyitója, köszöntő – Benedek Henriett (OK Pedagógus Klub vezetője)
15.15 – 16.00 A motivált gyermek élvezi a tanulást. De vajon hogyan lesz egy gyermek motivált? Vitéz Gyöngyvér (egyszervolt.hu Oktatás-fejlesztési Igazgatója, az Okos Doboz fejlesztője) előadása
16.00 – 16.45 Hogyan motiválható (még) a diák, a kolléga? Balogh Bogdán (TMI Hungary Igazgató), előadása a személyre szabott motivációs lehetőségekről
16.45 – 17.15 Interaktív beszélgetés előadóinkkal a sikerről, a motivációról
17.15 – 17.45 GastroKlub: mini „csigák” kóstolója
17.45 – 18.30 Pályaorientációs program az OK Központban – interaktív előadás Makkai Alexandra – Karrier Program projekt vezető irányításával
18.30 – 18.40 Sulibank program az osztályommal – Dátán Attila alkotó pedagógus előadása (Móra Ferenc Általános Iskola XVI. ker)
18.40 – 19.00 Jutalmazás, pezsgőzés
19.00 Programzárás